Protest #1od5miliona održan je večeras po sedmi put u Užicu, a okupljeni građani poručili su aktuelnom režimu da ne odustaju, te da će se za svoja prava i pravdu boriti na ulicama svoga grada.

Okupljenima se obratio jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je poručio da je „krajnje vreme da promenimo režim koji nas deli, jer svi smo mi građani Srbije, patriote i svi volimo svoju zemlju“.

„Normalno je da ima ljudi koji drugačije misle, ali normalno je i da zbog toga nisu maltretirani, otpuštani s posla, niti da bilo ko sme da im preti”, rekao je Đilas okupljenim Užičanima i pozvao muškarce da posebno od tog maltretiranja zaštite žene, jer su napadi na njih, što se vidi i u slučaju Marije Lukić, još „jači i beskrupolozniji”

„Danas se, Aleksandre Vučiću, ujedinila cela Srbija, ujedinila se zbog zla koji nam sa svojim satrapima činiš. Ujedinila se Srbija, i oni koji su levo i oni koji su desno, ujedinili su se jer nam se zemlja raspada, jer nam deca odlaze“, rekao je Đilas.

Okupljenima se obratila i Rada Gujaničić, predsednica UO Ženskog centra Užice koja je, podsetivši na reči „Govori i kad ti glas drhti“, poručila da je tu da ohrabri svoje sugrađane da se bore za svoja prava.

Ona je upitala kako smo došli do toga da „pojedinci zlupotrebljavaju institucije, da se ljudima preti, isključuje struja, poručuje im se da će biti gepekovani…“ Strašne stvari se dešavaju ljudima koji ne pristaju na to da budu kupljeni, a da se istovremeno pojedinci besramno bogate uzimajući mito za zapošljavanje, poručila je ona.

„Sve što je ikada sagrađeno, sagradili su obični ljudi. U svim ratovima najviše su ginuli obični ljudi. Najviše ima nas – običnih ljudi, mi smo ti koji punimo budžet ove zemlje i imamo svoja prava, a to što se danas za pravo i pravdu borimo na ulici, dovoljno govori o tome kako nam je“, rekla je Gujaničić.

Protestna šetnja je protekla bez incidenata, a organizatori su po završetku pozvali okupljene na narednu šetnju za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.