U Trsteniku je održan jedanaesti protest #1od5miliona, a okupljenim građanima sa govornice obratili su se član Asocijacije slobodnih odbornika Jovan Nešović i otac osmoro dece Goran Ignjatović.

Nešović je istakao da mladi odlaze zato što su nezadovoljni institucijama i da egzistencija nije jedini razlog njihovog odlaska u Nemačku i druge države.

„Mladi masovno napuštaju državu, a u Nemačku i druge države ne odlaze samo zbog egzistencionalnih problema. Mladi odlaze i jer nemaju poverenja u institucije koje vode nesposobni. Vojskom nam komanduje čovek koji je vojsku služio celih 15 dana, savetnik Vlade Republike Srbije je Toni Bler koji je jedan od krivaca za bombardovanje SR Jugoslavije, institucije sistema ne postoje jer privatni izvršitelji otimaju krovove nad glavom siromašnima koji nisu u stanju da plaćaju svoje obaveze“, zaključio je on.

Ignjatović je okupljenim građanima pričao o teškim uslovima života na koje su prinuđeni on, žena i deca.

„Tri godine živim sa svojom ženom i osmoro dece u kući koja se nalazi na klizištu. Ovu vlast ne zanimaju naša deca! Kucao sam na vrata svih institucija i molio za razgovor i pomoć, a nisu me udostojili čak ni odgovora“, istakao je Ignjatović.

Po završetku protesne šetnje organizatori su pozvali građane da se sledećeg četvrtka okupe na istom mestu i u isto vreme kako bi još jednom iskazali svoj bunt protiv lokalne i republičke vlasti.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.