U Trsteniku je večeras održan šesti protest #1od5miliona na kome su nezadovoljni građani poručili predsedniku Aleksandru Vučiću da abdicira, a da su protestne šetnje borba za povratak istine i demokratije u Srbiji!

Pre protestne šetnje okupljenim Trsteničanima su se obratili dramaturg Siniša Kovačević i istoričar Čedomir Antić.

Nakon Beograda i u Trsteniku su učesnici protesta potpisivali “Sporazum sa narodom”, dokument koji su na poziv građanskog protesta #1od5miliona pripremile opozicione stranke i organizacije.

Kovačević je na protestu pozvao prisutne da taj Sporazum potpišu.

“Potpišite se imenom i prezimenom neka svi znaju ko se borio za slobodu i ko je odlučio da strahu kaže ne!”, rekao je on i dodao da građani Srbije ne žele da žive u zemlji u kojoj se kupuju diplome.

Kovačević je istakao i da je Srbija zemlja u kojoj je ministar odbrane Aleksandar Vulin dezerter, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević “nepoznat čak i najužoj familiji”, u kojoj je premijerka Ana Brnabić “fikus”, a bivši predsednik Tomislav Nikolić odbija da napusti svoju rezidenciju.

Antić je poručio da su šetnje gradovima Srbije borba za povratak istine i demokratije i da se građani ne bore protiv vlasti već da bi vratili istinu u svoju zemlju.

“Imamo posla sa čovekom koji nam je ukrao istinu, a sad hoće i demokratiju.“, istakao je Antić podsećajući na neispunjena Vučićeva obećanja i dodao “da su od četrdeset njegovih izjava samo četiri istinite”.

On je dodao da su u Trsteniku ugasili firmu Prva Petolerka čime je 17 hiljada ljudi ostalo bez posla.

Protestna šetnja otpočela je okupljanjem ispred gradske opštine, a završena je ispred Radio Televizije Trstenik koja do danas nije odgovorila na zahteve učesnika protesta, a prisutnima je ponovljen zahtev u kome se traži ostavka svih funkcionera lokalne samouprave.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.