Osmi protest #1od5miliona po redu u Subotici završio se i ovog petka.

Okupljanje je bilo kod bivšeg bioskopa „Jadran”, a : Korzo – ulica Dimitrija Tucovića – Trg Sinagoge – Aleja Maršala Tita – Rudić ulica – ulica Štrosmajerova – završetak na Trgu Slobode.

Ovog puta, skupu su se obratili ginekolog dr Peter Červenak, studentkinja medicine Sanja Nadlački, koji su govoriti o stanju u zdravstvu, i radnik Vlado Vukov.

Černevek je kritikovao državu kojoj je bitnije da se traći novac na kaprice vladajućih i pomiluju kriminalci, a bolnica nema neophodnu opremu, dok kvalitetni radnici odlaze iz države.

Zamerio je da kvalitet zdravstvenog sistema opada ili je već opao, zbog čega se mnogi leče u inostranstvu, iako ne mogu to sami da priušte.

Završio je rečenicom “Svakako je rekreacija zdrava i vredi šetati danas i sve dok se ne odgovori MIiliON?”

Sanja je ukazala da Aleksandar Vučić ne shvata da je on tu zbog nas a ne narod zbog njega, kao da izigravaju njegove šahovske figure.

Da narod, kao što ne prašta NATO bombardovanje, ne prašta ni Vučićevu agresiju poslednjih osam gosina. “Njegovu šahovsku partiju mi završavamo 13. Aprila u Beogradu! “

Vlado Vukov je spomenuo da on, običan radnik, govori zbog lošeg kvaliteta obrazovanja njegove dece, radnika koji se ne poštuju uprkos tome što rade više od jednog posla samo da bi prehranili porodice i protiv sistema gde mladi ne mogu da rade jer stari ne mogu da odu u penziju. Smatra da su opresori ostali bez argumenta i počeli da se boje.

“Previše smo vremena izgubili! Ne želi da se probudi i shvati da nema vremena da uradimo sve što smo trebali ili želeli. Učinimo to sada, DO POBEDE!”

Na okupljanju je bilo oko 1000 ljudi, a tokom šetnje se pridružilo još više.

Nije bilo incidenata.

Ljudi su izlazili iz radnji, poslastičarnica i kafića, ostavljajući neispijeno piće da bi se pridružili protestu.

Na transparentima je pisalo latinočno i ćirilično “OTPOR” i “Mi smo budićnost Srbije” i “Niko te ne voli”.

Povodom lepljenja antiislamskih nalepnica na objekte u Subotici, najoštrije osuđujemo izazivanje verske netrpeljivosti prema našim sugrađanima islamske veroispovesti.

Subotica se ponosi raznolikošću kultura koje svaka svojom specifičnošću obogaćujr ovaj grad.

Neprihvatanje drugog i drugačijeg je odraz zatvorenog i uplašenog pogleda na život.

Apelujemo na nadležne institucije da počinioci budu što pre identifikovani, privedeni i sudski procesuirani.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.