Nekoliko desetina Subotičana  okupilo se u utorak na protestu #1od5miliona, koji od ove nedelje ima drugačiju formu. Naime, protest će u Subotici nadalje i nositi naziv #1od5miliona – Otvoreni mikrofon, i održavaće se na različitim lokacijama u gradu  sa ciljem promovisanja otvorenog razgovora među građanima i podsticanja da iskažu razloge svog nezadovoljstva.

Fokus okupljanja u narednim nedeljama biće lokalni problemi, ali i insistiranje na dva dosadašnja osnovna zahteva, a to su fer i pošteni izbori i sloboda medija.

Građani okupljeni na Trgu slobode ovog utorka  imali su priliku da se obrate svojim sugrađanima javno ili da svoje primedbe i sugestije ubace u “Crnu kutiju”. Na kraju okupljanja pročitane su poruke iz kutije, a među njima su se našli i izrazi nezadovoljstva, ali i sugestije za organizatore protesta.

„Najviše mi smetaju bahatost i pritisci lokalnih funkcionera. Takođe, kultura u javnom životu se svela na kafiće i okupljanja vlastodržaca. Zaposleni po javnim preduzećima i javnim službama trpe velike pritiske ako ne žele da postupaju po naredbama nezakonitim i nelegitimnim.“, jedna je od poruka nezadovoljnih Subotičana.

Organizatori su se zahvalili građanima na aktivnom učešću istakavši nadu da će ono u naradnom periodu biti još veće. Oni su pozvali sugrađane da se okupe i sledeće nedelje uz poruku : “Izborimo se zajedno za naš grad!”

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.