Izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, dekanke Filološkog fakulteta Ljiljane Marković i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ugrožavaju bezbednost studenata koji blokiraju Rektorat.

Ove izjave su ništa drugo do medijske pripreme napada na studente u Rektoratu koji brane akademsku čestitost i autonomiju Univerziteta.

Funkcioneri Srpske napredne stranke i ministri u Vladu republike Srbije, komentarišući zahteve studenta koji njima nisu upućeni daju vetar u leđa svojim pristalicama da ponove događaje od petka 13.09 u Rektoratu kada su studenti fizički napadnuti, i za koje postoje jasni materijalni dokazi.

Još uvek čekamo da rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izabere stranu, da prestane “dopisivanje” sa ministrom Šarčevićem.

Ispunjenjem zahteva studenata rektorka će pokazati da je na strani studenata i na strani istine, jer nam je u razgovorima jasno rekla šta misli o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

Zbog ugrožene bezbednosti studenti u Rektoratu će od 14h zaključati vrata i zabraniti bilo kakav ulazak u zgradu do daljnjeg.

O dešavanjima raspirivanja mržnje prema studentima obavestićemo čitavu domaću i međunarodnu javnost.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.