Studenti #1od5miliona danas su realizovali blokadu upozorenja u zgradi Rektorata i zahtevali ostavke Nebojše Stefanovića i Siniše Malog ali i rešenje situacije 66 problematičnih budžetnih mesta na Filozofskom fakultetu.

Studenti #1od5miliona realizovali su dvosatnu blokadu upozorenja u holu Rektorata uz tri zahteva.

Prva dva zahteva studenata #1od5miliona bila su usmerena na predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić uz posredstvo Rektorata, a odnose se na razrešenje dužnosti ministra finanasija Siniše Malog i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Obrazloženje studenata #1od5miliona za ova dva zahteva jeste da je direktna uvreda celokupne akademske zajednice da visoki funkcioneri države imaju plagirane doktorate i lažne diplome. Rektorat ukoliko je institucija od integriteta biće posrednik ovim zahtevima i preneti ih vlasti jer visoko

Drugi zahtev se odnosi na problem 66 budžetnih mesta na Filozofskom fakuletu, odnosno na hitno razrešenje problema koja direktno ugrožava sve brucoše i studente.

Zahtev studenata za budžetna mesta rešen je po ulasku studenata u Rektorat i proglašavanju blokade, a studenti su poručili da ugrožavanje nečije mogućnosti za visokim obrazovanjem predstavlja ozbiljan problem po društvo i direktan napad na budućnost svih mladih.

66 problematičnih budžetnih mesta objašnjen je “proceduralnom graškom” bez daljeg objašnjenja kako je ona i mogla eventualno da nastane.

Studenti su premijerki Brnabić dali rok do septembra da reši probleme i poručili da ona “drži sve karte u rukama”.

Rektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović složila se sa nekim od stavova studenata i naglasila da problem ali i dilemma o rešenju istog svakako postoji. Takođe je naglasila da o ovakvim pitanjima ne može razgovarati sa nekompetentnim ljudima.

Studenti #1od5miliona su po ulasku u zgradu Rektorata razvukli zastavu sa svojim sloganom i  blokadu upozorenja sproveli mirno i bez ikakvih incidenata uz naznaku da će od septembra biti tu ukoliko se ne radi na rešenju zahteva.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.