Večeras je u Staroj Pazovi održan peti protest #1od5miliona pod imenom “Srbija nije slobodna zemlja, zato smo na ulicama!”, a govornica je bila studentkinja Fakulteta političkih nauka  Tijana Hegić.

Hegić je govorila o odlaganju medicinskog otpada na “najplodnijoj zemlji u Evropi”, koju je vladajuća struktura u opštini dozvolila, ali je zbog pritisaka lokalnog stanovništva odustala od toga.

Ona se posebno osvrnula na ogroman broj pretnji ženama koje dolaze od strane ljudi koji su u sprezi sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Ogroman je broj pretnji ženama od strane vladajuće strukture, a tu se pre svega misli na  primere kao što su pretnje neonacista Mariniki Tepić, pretnji Dragani Rakić da će joj gepekovati sina, zlostavljanje Marije Lukić od strane predsednika opštine Brus Milorada Jeličića”, istakla je ona.

Pre početka protesne šetnje organizatori su još jednom ponovili zahteve Staropazovčana, koji su tražili smenu predsednika skupštine opštine Gorana Jovića koji je priznao počinjeno krivično delo u prošlom mandatu, kada je oštetio opštinski budžet i zbog čega je pravosnažno osuđen na godinu dana uslovne kazne.

Zahtevi građana u Staroj Pazovi su i stvaranje uslova za normalan život, čista pijaća voda i kanalizacija, realno izveštavanje u lokalnim medijima, veći broj pedijatara i obrazloženje budžetske stavke kojom se planira renoviranje osnovne škole u Belegišu gde je cena radova skočila deset puta.

Večerašnji protest održan je u do sada najboljem raspoloženju, a šetnja se odvijala planiranom rutom. U toku protesne šetnje čuli su se zvižduci na pomen SNS-a i  predsednika Aleksandra Vučića, a građani su skandirali “Joviću lopove”, “Moja Pazova” i “Izdali ste Kosovo”.

Po završetku protesta organizatori su pozvali građane da se i sledeće nedelje okupe na istom mestu i u isto vreme.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.