Šesti protest #1od5miliona u Staroj Pazovi održan je večeras, a građani su ponovo zatražili ostavku predsednika opštine koji je osuđen na godinu dana uslovne kazne.

Na početku protesta su organizatori iz Stare Pazove pozvali okupljene na veliki skup u Beogradu, a doktor Aleksandar Dikić poručio je da kada se oslobodi Srbija, neće biti slboode za  one koji su je narodu oduzeli!

”Neko je Aleksandra Vučića nazvao ”prvorođenim,” ja ga nazivam prvooptuženim! Prvooptuženi Vučiću, ustanite. Ovaj narodni sud proglašava te krivim zbog pljačke državne i narodne imovine preko kriminalnih privatizacija.”, kazao je Dikić.

On je kazao da je predsednik Aleksandar Vučić kriv jer je “ukrao državu i suspendovao demokratiju”, a preko svojih medija zatrovao narod, podelio ga i posvađao, jer građane ponižava pred celim svetom svojim neznanjem i glupostima, ali i zbog toga što je društveni talog učinio eltiom.

“Kriv si  od aboliranih kriminalaca napravio svoju stranačku vojsku batinaša. Aleksanre Vučiću, po zlu će se pamtiti tvoja vladavina!”, rekao je on.

Građani su ponovili svoje zahteve,  a među njima i onaj za smenu predsednika skupštine opštine Stara Pazova Gorana Jovića, člana Srpske napredne stranke, koji je priznao učinjeno krivično delo kojim je protivpravno oštetio opštinski budžet u prethodnom mandatu i koji je pravosnažno optužen na godinu dana uslovno.

Po završetku protestne šetnje, organizatori su pozvali građane na naredno okupljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.