U Paraćinu je večeras održan prvi protest #1od5miliona, ali za razliku od ostalih gradova, Paraćinci nisu šetali jer je policija zahtevala da se prijava za šetnju podnese najmanje dve sedmice unapred. Zato su protiv republičke vlasti protestovali u centru grada i poručili da iako imaju privilegiju da žive u slobodnom gradu, žele i slobodnu Srbiju, te da pružaju punu podršku ostatku Srbije do ispunjenja zahteva i ciljeva protesta.

Okupljenima se obratio Nemanja Jovanović koji je poručio da je ljudima „dosta režima koji ubija svaku slobodnu misao, koji politički nepodobne kažnjava a podanike nagrađuje”.

“Dosta je režima koji za ministra zdravlja ima čoveka kome je nadimak Doktor Smrt, a za ministra vojnog ratnog dezertera. Dosta je čoveka koji umesto potrošačke korpe nudi sendviče, koji umesto stalnog zaposlenja nudi jednokratnu pomoć u vidu dnevnice za stranački miting, koji umesto jedinstva, na dnevnom nivou raspiruje mržnju i podele, etiketira i deli ljude, čoveka koji u nezadovoljnim građanima vidi izdajnike i lenčuge a u svojim podanicima ugledne i radne… Srbija ustaje protiv nesposobnih funkcionera koji auto-put prave od blata, plodnu zemlju prodaju Arapima, a srpskom seljaku umanjuju subvencije i podižu cenu goriva”, rekao je Jovanović.

Jovanović je imao poruku i za građane koji podržavaju aktuelni režim.

“Poručujemo da se borimo i za njih. Niko vas više neće ograđivati kavezima, niko vam više neće pretiti i ucenjivati vas poslom da morate na mitinge, govore i kojekakve kampanje za budućnost Srbije, neće biti putujućeg cirkusa u koji, kada se ukrcate, ne znate ni gde ćete ni šta ćete, neće biti poniženja, straha i beznađa koju danas osećate na poziv centrale stranke, nadređenog iz odbora ili direktora firme gde ste politički zaposleni”, rekao je on.
Jovanović je na kraju istakao da je krajnja destinacija protesta u Srbiji – slobodna država, i pozvao svoje sugrađane da svakog petka u 18 sati podrže proteste u ovom gradu, koji je inače, jedan od šest gradova u Srbiji u kojima na vlasti nije Srpska napredna stranka.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.