Osmi protest #1od5miliona održan je večeras u Somboru, a osnovna poruka večerašnjeg protesta bila je da tvrdnja da režim predsednika Aleksandra Vučića deli građane na one koji mu aplaudiraju i na one koji su izdajnici Srbije.

Somborci su večeras ugostili novinara Srđana Škoro i glumca Branislava Lečića koji su okupljenima poručili da je Aleksandar Vučić glavni krivac za podelu naroda u zemlji, a obratila im se i studentkinja Marila Ćelić.

“Aleksandar Vučić duboko podelio građane Srbije na one za i one protiv njegovog režima, a on lično za narod Srbije smatra samo one koji mu aplaudiraju i slepo ga slušaju i veruju svemu onome sto on govori dok druge ljude svrstava u građane drugog reda” složili su se zajedno Škoro i Lečić i dodali da nije daleko dan kada će se cela Srbija sliti u Beograd i tamo ostati sve do pada ove nakaradne vlasti.

Ćelić je iznela lokalne zahteve i podsetila da građani ne žele da finansiraju tabloide poput Informera, Aloa i Srpskog telegrafa iz budžeta koji pripada svim poreskim obaveznicima, ali isto tako je i napomenula da građani ne žele da finansiraju lokalne portale koji služe samo za promociju vlasti.

“Njima treba biti zabranjeno da učestvuju na konkursima zbog kršenja novinarskog kodeksa” zaključila je ona.

Po završetku protestne šetnje organizatori su pozvali okupljene na sledeće okupljanje u četvrtak i napomenuli da će taj dan biti dan održavanja protesta u Somboru.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.