Na večerašnjem, šestom  po redu protestu u Kruševcu, građanima je poručeno da se ne odustaje od dobro poznatih zahteva i da se šetnja nastavlja sve do krajnjeg cilja –pobede i slobode.

Protestantima se vrlo kratko ali borbeno obratila  baka Zora, koja ima 89 godina i poručila : „Izdržite deco ,gotov je!“.

Uprkos kiši  i izuzetno hladnom vremenu nekoliko stotina hrabrih Kruševljana pozdravilo je gromoglasnim aplauzom svoju sugrađanku, koju je na mestu govornika zamenio potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik , Miroslav Aleksić.  

On je okupljenima poručio da je „Srbija naša zemlja, naša kuća i svi moramo za nju da se borimo“.  On je takođe ukazao i na činjenicu da se današnji vlastodržci izdaju za velike patriote iako je reč o ljudima koji su bili na vlasti devedesetih kada su Srbiju uveli u rat. Aleksić je naglasio da dok su se naša deca borila na Kosovu, oni u Beogradu su delili stanove. Kruševljani su svaki pomen Aleksandra Vučica propratili žvizducima i negodovanjem.

Nakon govora, nekoliko stotina protestanata krenulo je u šetnju glavnom gradskom ulicom od Trga glumaca ka  Gradskoj upravi, noseći transparente na kojima je pisalo: „Gaša i Maša, nisu ljubav naša“, „Uzmite nam parole, ostaće nam motke“, „ajde ajde Jasmina, ostavka!“.

Ispred Gradske uprave su zapaljene baklje. Incidenata nije bilo i protest je završen na Trgu fontana sa porukom da se sledećeg petka vidimo na istom mestu u isto vreme i u još većem broju.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.