Spontani protest “Solidarnost je naša snaga” u znak podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću otpočeo je večeras u 18 časova ispred Centralnog zatvora u Beogradu.

Obradović je uzbunjivač koji je ukazao na ilegalnosti koje vrši otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović i podsetio na dokaze da on trguje oružjem.

Večeranji protest bio je spontan ali se uprkos tome skupilo više desetina građana, među kojima su bile razne organizacije i opozicione strukture.

Građanima okupljenim ispred CZ-a su se obratili profesorka Biljana Stojković, akademik Dušan Teodorović i student Moma Kovačević.

Profesorka Stojković je navela da slučaj Aleksandra Obradovića jeste dokaz novog nivoa ludila u kome živimo.

“Aleksandar Obradović je građanin koji je razumeo šta je njegova dužnost, a to je da raskrinka korupciju i sve ono što se dešava.

On je u zatvoru već 20 dana a da za to niko nije ni znao!”, navodi profesorka Stojković.

Student Kovačević je naglasio da kao što su se građani okupili spontano danas tako će se okupljati i u narednim danima zato što je bitno da svi zajedno pokažemo Aleksandru Obradoviću da nije sam.

“Ako kao društvo ne stanemo u odbranu najhrabrijih među nama zaslužujemo ovu vlast koju imamo, pa i još goru”, rekao je on.

Akademik Teodorović je objasnio da su se građani okupili kako bi zaštitili nezakonito i tajno uhapšenog Aleksandra Obradovića.

“Mislimo da živimo u mafijaškoj zemlji kojom upravlja predsednik Aleksandar Vučić. Iskreno mislimo da naša zemlja ne zaslužuje mafijašku državu i borićemo se najviše što možemo da je slomimo.” rekao je on.

On je dodao da je ministar Stefanović upleten u dobijanje lažnih diploma, a njegov otac u nezakonitu prodaju municije.

“Na to je ukazao osuđenik koji se ovde nalazi.

Umesto da pravosudni organi istražuju o čemu se radi Obradović je tajno doveden u Centralni zatvor i mi smo nažalost tek sada saznali za to.” naglasio je Teodorović.

Na protest ispred CZ-a pozvale su brojne organizacije među kojima je prva pozvala Inicijativa Žena Srbije nakon čega je podrška stigla i od udruženja #1od5miliona i brojnih drugih opozicionih i nevladinih organizacija.

Pozivamo vas da dođete i sutra, 14.10. ispred glavnog ulaza Centralnog zatvora u Beogradu u 18 časova kako bi zaštitili Aleksandra Obradovića ali i sve ostale uzbunjivače i bore protiv diktature u kojoj živimo.

Foto: Nemanja Ristić

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.