Skup podrške građanskim protestima #1od5miliona u Srbiji biće održan u Beču 23. februara ispred kuće Evropske unije (Haus der Europäischen Union, Wipplingerstrasse 35 1010 Wien). Održavanje skupa planirano je za 15 časova a naziv skupa biće “#1od5milionaBeč”.

“Demonstracijama ‘Wieder Donnerstag’ koje se u Beču, još od oktobra, dešavaju svakog četvrtka priključili smo se iz više razloga”, kažu naši sugrađani iz dijaspore “jer želimo da skrenemo pažnju na protestne šetnje koje se već više od 2 meseca odigravaju u Srbiji.”

Oni ističu da demonstracije u Beču oslikavaju i njihove stavove, te su oni na ulicama zbog odbrane ljudskih prava, slobode, mira i internacionalne solidarnosti.

Protestuje se, kako organizatori navode,  protiv austrijske vlade koja, kao i cela EU, ignoriše autokratiju, gušenje medija i sve ostalo što prati trenutnu vlast, kako u Srbiji tako i u Austriji.

Zbog toga je transparent “1od5miliona, Beč” već viđen na demonstracijama “Wieder Donnerstag” i zbog toga će se skup pod nazivom  “1od5miliona Beč – Skup podrške građanskim protestima u Srbiji” održati ispred Kuće Evropske Unije u Beču.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.