Po treći put su se u subotu Jagodinci okupili u centru grada pod parolom #1od5miliona, željni da pokažu da se sa lokalnim i republičkim režimom ne slažu i da njihovu obest i bahatost više neće trpeti.

U Jagodini je na vlasti duže od predsednika Aleksandra Vučića jedino predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, istakli su organizatori, i dodali da je zbog toga Palma tema nezaobilazne kritike građana na ulicama Jagodine.

Okupljenim Jagodincima obratio se reditelj Nenad Todorović, koji je poručio da se na ulici sada brane civilizacijske vrednosti.

“Ne može 2000 dinara da bude mera sreće jednog čoveka (aludirajući na Palmu), nego će čovek da bude mera sreće civilizacije. Hodajmo i samo hodajmo za sreću društva u kome živimo.“, zaključio je Todorović.

Nekoliko stotina Jagodinaca krenulo je u mirnu protestnu šetnju pored regionalne TV „Palma Plus“ vlasnika Dragana Markovića Palme koja o protestu ne izveštava slobodno i objektivno.

Prisutni građani su kratkim zadržavanjem ispred televizije izviždali i nastavili protestnu šetnju. Sledeći protest najavljen je za subotu 23. februar u 18 sati.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.