Protest #1od5miliona u Novom Sadu održaće se u petak 14. juna na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova. Zbog serije napada na organizatore protesta i građanske aktiviste protekle nedelje u Novom Sadu, u kojim su pretučena trojica studenata, ovonedeljni protestni skup će u celosti biti posvećen upravo borbi protiv nasilja.

Na skupu će govoriti nekadašnja rektorka Univerziteta u Novom Sadu Fuada Stanković i profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković, kao i studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dejan Bagarić i Ana Mirkajlović. Bagarić je pretučen neposredno posle prošlog protesta i za sada je poslednja žrtva u novoj eksploziji nasilja u gradu.

Na protestu će biti ponovljeni i zahtevi studentskog protesta protiv nasilja koji je održan u utorak ispred Pravnog fakulteta, sa kojeg je poručeno da se nasilje u gradu mora zaustaviti i zatraženo od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu napadače kako na samog Bagarića tako i na studente Marka Đelevića i Mihajla Nikolića.

Povodom napada na studente nastavnici Filozofskog fakulteta su pokrenuli peticiju i pozvali sve da stanu u odbranu žrtava napada i pobune se protiv narastajućeg nasilja u društvu.

Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u uobičajenu protestnu šetnju centrom grada.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.