Oko pet hiljada građana okupilo se večeras, po peti put, na centralnom trgu u Šapcu i uz parole „Sinoć sendviči i autobusi, večeras sloboda i osmesi”, “Vučić + politika = prazno selo”, “Ako želiš da Vučić ostane, pošalji SMS na 666”, protestovali protiv naprednjačkog režima.

Okupljenima se obratio poljoprivrednik i odbornik u lokalnoj skupštini Dragan Stanković, koji je kazao da je očekivao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče u Šapcu reći nešto dobro za poljoprivrednike, ali on to nije uradio.

“On ne zna, jer se nikada nije bavio ozbiljnim poslovima, ali mi znamo šta to znači kada radiš ceo dan. Nama o poslu priča neko ko nikada nije radio. Razlog zašto sam ja deo ovih protesta, jeste jer sam video svetlo. Svi mi imamo časne diplome i nije bitno da li su one od osnovne škole, srednje škole ili fakulteta dok kod njih nit’ više doktora, nit’ više lopova”, rekao je Stanković.

Novinar Rade Radovanović poručio je da “živimo u svinjcu” i da iz njega moramo da izađemo, a da svako ima bar deset razloga da izađe na ulicu.

“Žao mi je što je od pisanih medija imamo slobodne još NIN i Vreme, uz moj Danas. Kod televizijskih stanica situacija je još drastičnija, ali jedan od svetlih primera jeste vaša televizija Šabac. Ja bih uvrstio u zvanične zahteve da se ukinu Informer, Srpski Telegraf, Alo!, Kurir, Happy, Pink i Studio B, jer su oni sramota za novinarstvo”, poručio je Radovanović.

Okupljenim građanima obratio se i penzioner Slavko Živanović, koji je rekao da je u Srbiji “sultan Vučić zaveo diktaturu”.

“Sin mi je u Nemačkoj, unuk se sprema da ode. Ja sam na ulici da se moj sin vrati i da unuk i ničije više dete ne odu”, poručio je on.

Na protestu se obratio i Dušan Tufegdžić, predsednik MZ Štitar, koji se osvrnuo na situaciju u Šabačkoj bolnici.

“Bahati ortoped iz Koceljeve Milan Babović koji se nalazi pod zaštitom kriminalaca koji su u sprezi sa SNS-om i koji očajnički na sve načine pokušava da ga dovede na mesto načelnika šabačke ortopedije, u prošli četvrtak u toku smene dežurstva napustio je radno mesto i z to vreme mu je umro pacijent. Iz tog razloga protiv dr Milana Babovića i protiv načelnika šabačke bolnice Slobodana Popovića organizatori protesta “1 od 5 miliona u Šapcu podneće krivičnu prijavu u utorak”, najavio je Tufegdžić.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.