Protest  #1od5miliona održan je večeras u Šapcu, a Šapčani su poručili da će šetati dok “virus AVSNS1” u potpunosti ne iščezne.

Okupljenima su se obratili voditelj “Mentalnog Razgibavanja” Marko Stepanović, političar Zoran Lutovac i Slađana Stanković ispred udruženja malinara.

Govornici su se osvrnuli na stanje u kome se Srbija nalazi i podsetili građane da imaju u vidu zašto se borimo i zašto je važno da nastavimo proteste protiv diktature predsednika Aleksandra Vučića.

“Virus AVSNS1 od koga smo svi kijali, hvatala nas je temperatura, ali šetali smo i po zimi i snegu i za svaki praznik… Izlazićemo dok taj virus ne iščezneda se ovde više nikad ne vrati nigde. Sedam godina toga virusa je bilo više nego dovoljno.”, naglasio je Stepanović.

On je podsetio građane da za razliku od ostalih gradova, Šabac ima školovane i kvalifikovane ljude koji rade na javnim funkcijama i nagovestio da imaju pristojnog i obrazovanog gradonačelnika, a “ne neke Jutke, SImonoviće i Vesiće”.

Stanković je pričala o užasnom stanju u kome se nalazi srpska poljoprivreda i podsetila da se poljoprivrednici ne dele po stranačkoj pripadnosti, već po svojoj muci koja je “nikada veća”. Ona je Vučiću poručila da je vreme da se skloni “zato što je glas naroda, glas boga!”

“Danas je Dan žena, čestitam osmi mart svim ženama koje od jutra kako svane obrađuju njive, šalju decu u škole, dočekuju radnike a na kraju sebi ne mogu da priušte ni jednu majicu. To je bruka ove zemlje”, istakla je Stanković.

Lutovac je istakao važnost menjanja celog sistema, a ne samo Vučića kao pojedinca. Rekao je da ne smemo da dozvolimo da sutra ode Vučić samo da bi došao neko drugi sličan njemu.

“Pitaju me zašto ideš u Šabac kada je to slobodan grad? Jer Šapčanima nije dovoljno da samo Šabac bude slobodan, oni žele da cela Srbija bude slobodna.”, istakao je on.

Protestna šetnja u Šapcu kretala se već poznatom rutom i protekla je bez incidenata, a organizatori su pozvali na naredno okupljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.