Prvi protest u Staroj Pazovi, u organizciji #1od5miliona održan je 8. Februara 2019. godine.

Građani su izneli zahtev da se smeni predsednik skupštine opštine Stara Pazova Gorana Jovića člana Srpske napredne stranke, koji je priznao učinjeno krivično delo protivpravno oštetio opštinski budžet u prethodnom mandatu i koji je pravosnažno optužen na godinu dana uslovno.

Tu su i zahtevi za normalan život, čistu pijaću vodu, kanalizaciju i realno izveštavanje u lokalnim medijima. Gost govornik, profesor Savo Manojlović iz udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je održao nadahnjujuć govor hrabreći okupljene i pozivajući na još veću masovnost.

Između ostalog je okupljenima rekao “Zato, kada odete odavde, pričajte sa tim ljudima, nemojte ih osuđivati, biće to dugi razgovori, trajaće mesecima, pričajte sa njima i recite im da se nalaze u zatvoru i da su oni zidovi toga zatvora, samo oni to ne znaju, vi im to recite, sistem koji ih ponižava počiva na njima i kad se oni sklone taj sistem će da padne!”

Protesna šetnja je tekla bez incidenata, planiranom rutom sa malim performansom ispred ulaza u zgradu RTV Stara Pazova gde su građani ostavili stari televizor sa natpisom ”Mrak” aludirajući na medijski mrak kako u državi, tako i u opštini Stara Pazova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.