Večeras je u Bogatiću održan prvi protest #1od5miliona, koji se već  dva meseca održava u više gradova u Srbiji.

Na platou ispred OŠ “Mika Mitrović” okupljenim građanima se obratila profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu, dr Tamara Milenković Kerković – predsednik pokreta Dveri u Nišu, dajući podršku prvom skupu u Bogatiću protiv režima koji, prema njenim rečima, vodi ka nacionalnom, ekonomskom i socijalnom slomu. Ona je dodala i da je ministar inostranih poslova nedavno izjavio da je plan Srbije da se razgraniči od Kosova i Metohije, što je jedan od poteza vlasti koji ruši Ustav, suprotno svim interesima ove zemlje.

Na skupu je trebalo da govori i inženjer mašinstva Dejan Lukić, ali je umesto toga okupljenima pročitano njegovo pismo u kom se navodi da je odsutan zbog  psihičkog uznemiravanja i pritisaka koje trpi poslednjih nekoliko dana.

Pružena je podrška svim gradovima u Srbiji gde se okupljaju, kako je navedeno, slobodni građani, a zatraženi su i slobodni izbori, ravnopravan tretman i zastupljenost u medijima.

Odbornik u jednom od prošlih saziva SO Bogatić, Goran Lacković iz Klenja, pozvao je na kraju građane na ponovni skup sledećeg četvrtka u 18 časova, a potom su okupljeni razvili transparent “1 od 5 miliona” i krenuli u organizovanu protestnu šetnju trotoarima varošice.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.