Kolumnista Nenad Kulačin izjavio je večeras u Kruševcu na protestu “Jedan od pet miliona” da budućnost Srbije nisu “sendvičarski autobusi” jer se za budućnost ne kleči, nego uspravno hoda, i da će građani zato demonstrirati sve dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne ode sa vlasti.

“On je sada u kampanji koja se zove ‘Budućnost Srbije’. Ja bih se pitao gde sam pogrešio kada bih oko sebe video decu sa pištaljkama koja pište protiv mene”, rekao je Kulačin okupljenima na Trgu glumaca u Kruševcu.

Podsećajući da su protesti počeli u Kruševcu, on je kazao da prvi put “najviše od nas samih zavisi koliko ćemo biti sposobni da se izborimo da Srbija bude prava moderna, slobodna i demokratska država”.

“Srbija je naša zemlja, Srbija je zemlja koja se u 21. veku bori za slobodu, demokratiju, slobodu misli, slobodnu reč, slobodne medije pre svega, i dok se to ne desi kao građanin ne bih voleo da postignemo bilo kakav kompromis sa takvim režimom. Voleo bih da se izborimo za fer i demokratske uslove pa da vidimo onda kom’ opanci kom’ obojci”, kazao je Kulačin.

Studentkinja Milica Mihajlović, jedna od organizatorki protesta “Jedan od pet miliona” u Kruševcu, rekla je da je ovo protest protiv najvećeg “političkog glumca i imitatora” Aleksandra Vučića i njegovog naprednjačkog cirkuskog karavana i da su građani Kruševca i Srbije dosledni, uporni, nepokolebljivi i da neće odustati.

Ona je pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku i “oslobodi ljude i državu”, rekavši da bi “bez njega sve ovo bilo nemoguće, a ova bi država bila dosadno i uređeno, dobro mesto za život”.
Građani Kruševca koji protestuju traže ostavku gradonačelnice Jasmine Palurović, gradskih većnika i članova Nadzornog odbora Gradske toplane, da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu, da “Kruševac bude bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi”, da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, a pacijenti bolje uslove lečenja, da građani dobijaju pravovremene i istinite informacije i da Vučić podnese ostavku.

Građani su, predvođeni bubnjarima i uz zvuke pištaljki, prošetali glavnom gradskom ulicom. Nosili su parole “Počelo je”, “Stop krvavim košuljama”, “Linč, silovanje i nasilje trpimo sedam godina”, “Moj tata nije rob”, “Hoćemo pasoše za more ne za posao”, “Uzmite nam parole, ostaće nam motke”.
Sledeće okupljanje u Kruševcu najavljeno je za naredni petak.

Izvor: Beta

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.