Večeras se održao sedmi po redu protest #1od5miliona u Požarevcu pod sloganom “Protest protiv otmičara države”, a građani su poručiči da smo svi mi Vulinove tetke, zato što je novac koji funkcioneri “dobijaju” u stvari naš.

Okupljenima su se obratili pukovnik u penziji Radovan Raković i Dušan Kokot iz Građanskog preokreta Zrenjanin.

Obraćanje je započeo Raković pričajući o urušenom penzionom sistemu.

“Srbija postaje Srbija sirotinje. Zemlja koja ima Vojvodinu, Mačvu, Šumadiju, Pomoravlje je zemlja koja se bori sa glađu. Sa ovakvom vlasti omladina će nas napuštati dalje. Sa padom radno sposobnog stanovništva i odlaska omladine veliko je pitanje kako će sledeća generacija penzionera i odakle primati penziju. Vi toga morate biti svesni. Penzioni sistem je urušen, penzioni fond je opljačkan”, istakao je Raković.

Organiztori su pripreili mali performans ispred kasarne “General Pavle Jurišić Šturm” u kome je aktivista “Građanskog preokreta” iz Zrenjanina, Dušan Kokot je na portirnici doneo poklon paket Aleksandru Vulinu, ministru odbrane koji se u ovoj kasarni nalazi na vojnoj obuci.

“Pošto se svi pitaju ko je čuvena Vulinova tetka evo ja ću da vam kažem. Ja sam tetka iz Kanade. I vi ste tetke iz Kanade. I još osam miliona ljudi koji u ovoj nesrećnoj zemlji žive tetke iz Kanade. Našim parama oni to rade.” rekao je Kokot.

On je govorio o slučaju seksualnog uznemiravanja u Brusu i širom Srbije i da postoji ozbiljan problem u reagovanju nadležnih institucija.

Protestna šetnja je protekla mirno, bez incidenata a organizatori su pozvali na naredno okupljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.