Pokret 1 od 5 miliona održao je danas konferenciju za štampu na kojoj se medijima obratila jedna Valentina Rekoivć, jedna od organizatora protesta.


Ona je u ime Udruženja 1 od 5 miliona upozorila Stranku moderne Srbije i Novu stranku da imaju rok od 7 dana da proglase bojkot, u suprotnom će Udruženje 1 od 5 miliona izaći na predstojeće izbore.

Udruženje 1 od 5 miliona održalo je danas u 14 časova konferenciju za štampu. Na konferenciji je u ime Udruženja govorila Valentina Reković, jedna od organizatora protesta 1 od 5 miliona.

Ona je na početku konferencije izjavila da pokret 1 od 5 miliona svoja obećanja uvek ispunjava. “Kada smo letos rekli da ćemo blokirati Rektorat i da ćemo isterati na čistac lažni doktorat Siniše Malog, blokirali smo Rektorat i isterali smo na čistac lažni doktorat Siniše Malog” započela je obraćanje Reković a onda se okrenula temi zbog koje je je i sazvana današnja konferencija.

“Pokret 1 od 5 miliona pozdrvlja odluku PSG-a o bojkotu narednih izbora” , započela je Reković a potom nastavila, “ ali ostale su još 2 stranke, Stranka modern Srbije i Nova stranka”.

Nakon podsećanja da su 2 pomenute stranke već uveliko prekršile rok do kojeg su trebale da proglase bojkot izbora, Reković dodaje da im je vreme isteklo i da Udruđenje 1 od 5 miliona više neće biti tolerantno prema njima.

“Rekli smo da ćemo braniti svaki potpis na Sporazumu i to ćemo i uraditi. Onemogućićemo tim strankama ulazak u skupštinu i mogućnost da se ponovo vrate u fotelje. Onemogućićemo njihov ulazak u Skupštinu, isto kao kad smo blokirali Rektorat” dodala je Reković a zatim iznela zvaničan uslov i zahtev njenog Udruženja za SMS i NS.

“Ukoliko u roku od 7 dana, ove dve stranke ne progalse bojkot izbora, pokret 1 od 5 miliona izaći će na izbore!” izjavila je Reković, dodavši da je to poslednji način na koji Sporazum sa narodom, kojeg su 2 pomenute stranke potpisnici, može da se odbrani.

“Ako smo mogli jednu rektorku, Ivanku Popović, da zovemo svakih 7 dana, po izlasku iz blokade, onda ćemo i njih pozivati da poštuju Sporazum sa narodom” upozorila je poslednji put SMS i NS Reković.

“Pošto postoje potpisnici Sporazuma sa narodom koji su objavili bojkot, a spremaju se da izađu na lokalne izbore, Pokret 1 od 5 miliona će izaći i na lokalne izbore, ukoliko u roku od 7 dana ne budu obustavili sve aktivnosti vezane za pripremu izlaska na lokalne izbore” bilo je poslednje upozorenje koje je Reković, u ime njenog Udruženja, iznela na račun SMS i NS.

Zatim se obratila određnim strankama poptisincama Sporazuma koje su objavile bojkot narednih izbora.

“Mi smo ih upozoravali više puta da poštuju Sporazum sa narodom, a ovo je poslednji korak u odbrani tog Sporazuma, kao što smo i obećali da čemo ga braniti, a mi ispunjavamo naša obećanja” završila je obraćanje Reković.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.