Upravo je počeo 60. protest #1od5miliona u Beogradu, u najavi organizatora protesta večeras će građani krenuti u protestnu šetnju do zgrade Radio Televizije Srbije u Takovskoj ulici preko ulice Vase Čarapića, Makedonske i Svetogorske ulice.


18:25 – Građanima okupljenim na Platou ispred Filozofskog fakulteta obratio se jedan od organizatora protesta #1od5miliona Miodrag Simović, koji je građane pozdravio i rekao da mu je jasno da su građani razočarani i da im nije jasno šta se dešava posle konferencije u utorak.

“Znamo da ste zbunjeni konferencijom u utorak i molimo vas za strpljenje do sledećeg utorka. Tada ćemo reći sve i biće potpuno jasno”. On je rekao da je ovo protest koji se održava šezdeseti put i nastaviće dalje da se održava, te pozvao građane u protestnu šetnju.

18:26 – Protestna kolona uputila se od Platoa preko Trga Republike do Makedonske ulice odakle će se preko Svetogorske uputiti ka zgradi Radio Televizije Srbije.

18:53 – Protestna kolona je upravo stigla do zgrade Radio Televizije Srbije odakle se šetnja uputila ka zgradi Skupštine Republike Srbije.

19:00 – Protestna kolona je upravo stigla do zgrade Skupštine Republike Srbije. Građani su se zajedno sa studentima iz Pokreta #1od5miliona popeli i stali ispred vrata Skupštine.

“Došli smo da pokažemo Ani Brnabić, Aleksandru Vučiću i poltronima da će ovako izgledati dan konstituisanja Skupštine na dan izbora”, rekla je Reković. Ona je pozvala građane da prisustvuju konferenciji za štampu u utorak.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.