Sedam godina nas držite u mraku, sedam godina nas držite kao taoce, studenti su oslobodili prve taoce, odneli prvu pobedu i jasno nam je zašto se ljutite.

Razumemo da boli i vređa kada su građani upravu, kada su studenti upravu, kada istina pobedi.

Razumemo da boli kada se nešto reši mimo vas i toga “da se vi pitate” i kada vaši pritisci ne daju rezultat, ali i razumemo bol koju vam je nanela pobeda studenata da vrednost diplome ne bude cena njenog štampanja, kupovine ili krađe, već da njena vrednost bude refleksija znanja osobe koja je stekla.

Univerzitet vrednuje studente koji imaju znanje i pošteno stiču diplome, a akademske krađe oštro sankcioniše, i to vas najviše ljuti.

Izvinite što mislimo svojom glavom.

Zaista, stvarno izvinite što smo dokazali da možemo i želimo da se borimo za normalnu državu i sistem koji funkcioniše a da to što ujutru vidite u ogledalu se ništa ne pita.

Zaista, još jednom stvarno izvinite što smo odneli pobedu a što vas ništa nismo pitali, a vi se javljate iz dana u dan.

Stvarno izvinite što smo se izborili za autonomiju Univerziteta i srušili vaše nečasne akademske snove. Stvarno izvinite.

I molimo vas, iskreno, da se izvinite Đuri što je odvezao Kobre i pustio na nas, studente.

Izvinite se Đuri što nam je poslao funkcionere i aktiviste Srpske napredne stranke da nas batinaju, što 10 meseci protestujemo, a o tome obaveštavaju CNN, BBC i drugi strani mediji, a RTS ćuti kao da ga je taj isti Đura tukao po finansijama.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.