Protest #1od5miliona održan je prvi put sinoć u Smederevskoj Palanci, a građani su se okupili na gradskom trgu i odatle krenuli u protestnu šetnju.

Okupljenima se na skupu obratio diplomirani pravnik Vuk Đorđević koji je napomenuo da je predsednik Aleksandar Vučić dao sebi za pravo da se u njemu sjedine tri poluge vlasti: sudska, zakonodavna i izvršna, tako da je na taj način dao građanima legitimitet da se okupe na ulici i pobune protiv njegovorg autokratskog režima.

Još jedan govornik bio je i student Nenad Jokić koji je naglasio da niko ne želi da živi u zemlji u kojoj je ministar prosvete, komentarišući univerzitetsku podršku građanskim protestima, izjavio “da tu nema ozbiljnih imena”, jer je time preneo jasnu poruku da se može biti i najugledniji član društva, ali da nisi dostajan poštovanja ako ne razmišljaš isto kao vlast.

Žitelji Smederevske Palanke su mirnom šetnjom glavnom ulicom, noseći transparente i pozivajući ljude da im se pridruže, iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom i diktaturom Aleksandra Vučića.

Idući protest najavljen je  za sledeću subotu, 23. Februara, uz napomenu da će se vreme okupljanja naknadno objaviti zbog usklađivanja vremena sa gostujućim govornicima.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.