Ovog kišovitog petka Ivanjica je šetala po drugi put. Ispunjena su u potpunosti i očekivanja organizatora da će broj građana biti neuporedivo manji nego što je to bilo na Sretenje kada su Ivanjičani šetali prvi put i kada je na ulice grada na Moravici izašlo više stotina nezadovoljnih, po procenama organizatora oko 1000.

Na protestnoj šetnji koja je okupila oko 600 ljudi vladala je odlična atmosfera uprkos kiši koja je bila neumorna. Slobodnim građanima su se obratili Olgica Jakšić zdravstveni radnik koja je istakla da je položaj zdravstvenih  radnika loš i da su nam zdravstvene ustanove prazne jer nam doktori i medicinske sestre odlaze preko granice: „Našu decu i naše ljude neće imati ko da leči. Svi odlaze iz ove zemlje. Zašto smo sebe doveli u ovakvu situaciju?“

Pukovnik Dragan Krsmanović je rekao da je naše društvo u velikom snu: „Srbija mora da se probudi da nam generacije ne bi ispaštale zbog loše politike koja se vodi.

Milica Savićević želi da postane programer, ali ne želi da je bilo ko uslovljava za posao članstvom u bilo kojoj stranci: „U ovoj zemlji je više postalo luksuzno da žena ostane u drugom stanju. Ukoliko se to i dogodi postajete deo trudničke mafije verovali ili ne. To mora da se promeni zbog generacija koje dolaze.“

Sa protesta je upućena jasna poruka da ova vlada kao i predstavnici iste u lokalnim sredinama moraju da odu jer nisu ispunili obećanja data na poslednjiim izborima.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.