Konferenciju za medije Muhameda Osmana, kome je nelegalno srušena jedina kuća u kojoj je živeo održana je danas u Medija Centru u 11 časova.

Na konferenciji za medije u Medija Centru javnosti su se obratili pored Osmana i profesorka Biljana Stojković kao i (ime i prezime) ispred organizacije Krov nad glavom i advokat Muhameda Osmana – Petar Učajev.

Na konferenciji se diskutovalo o ljudskom pravu na život i “krov nad glavom” koje je Srbija ratifikovala kroz međunarodne (reč).

Slučaj Muhameda Osmana nije jedinstven ali nisu svi slučaji ravnomerno ispraćeni.

Advokat Učajev objasnio je da je srušen objekat u kome je porodica Osman živela bio legalan i da nije bilo zakonskih osnova za njegovo rušenje stoga je najavio prijavu protiv grada Beograda u kojoj će za svog klijenta tražiti odštetu.

Na pitanje novinara o radikalizacija svog protesta ili eventualnim pregovorima Osman je odgovorio da je već pokušao da razgovara sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem koji ga je odbio.

Profesorka Biljana Stojković, ispred Inicijative Žena Srbije, rekla je da je društvo u potpunosti dehumanizovano i uništeno te su ovo sve posledice toga.

“Danas Muhamed, juče uzbunjivač, ali je mnogo onih koji se plaše da govore. Inicijativa je uvek tu da podigne javnost!”, rekla je profesorka Stojković.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.