Studenti #1od5miliona jutros su oblepili ulazna vrata i stepeništa Fakulteta organizacionih nauka nalepnicama “Da ne bude više lažnih diploma budi i ti #1od5miliona” i “Studenti ne ćute” kako bi akademskim članovima ove zgrade ukazali na odgovornost prema Univerzitetu.

Na Fakultetu organizacionih nauka danas se sastaje Naučno nastavno veće u 12 časova koje će dati sud o doktoratu Siniše Malog, i ovo je ujedno poslednja prilika da profesori osvetle obraz.

FON je već pokazao da nema nameru da zaštiti akademsku čestitost u svojoj kući i da očuva ugled dvovekovne tradicije Univerziteta u Beogradu, dok u isto vreme studente koji su blokirali Rektorat naziva teroristima.

Ovim činom apelovali smo na zaposlene da se vode etičkom odgovornošću, a onim profesorima koji ustaju protiv plagijata poslali smo poruku da smo tu za njih.

Dekan FON-a Milija Suknović prilikom susreta sa studentima tokom performansa rekao je da “kaljamo izgled zgrade”.

Poručujemo da profesori koji nemaju hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom, odnosno doktorat Siniše Malog plagijatom na čelu sa dekanom ovog fakulteta kaljaju ugled čitavog Univerziteta u Beogradu čiji su deo.

Pozivamo članove Etičke Komisije i dekana da počiste kako je on rekao “ukaljani izgled zgrade.”

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.