Protest #1od5miliona u Arilju održan je u subotu prvi put, a okupljeni građani su iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimu i otpočeli svoju borbu protiv diktature i nasilja vlasti.

Na prvom protestu u Arilju bilo je više od tri stotine ljudi, a okupljenima se obratio predstavnik mladih i ujedno organizator protesta u Arilju Igor Vasiljević, predstavnica malinara zapadne Srbije, Slađana Stanković i kolumnista lista Danas i jedan od osnivaoca “Otpora” Srđan Milivojević.

Vasiljević je izneo zahteve protesta – zatražena je smena vlasti na državnom ali i lokalnom nivou, rešavanje problema odlaska mladih iz malih sredina, kao i cenzure medija.

smena vlasti na državnom ali i lokalnom nivou, odlazak mladih iz malih sredina, problemi na lokalnom nivou, cenzura medija i strah ljudi i neupućenost u realnu situaciju stanja u zemlji.

On je takođe pomenuo temu “maturant” koja je bila dugo u novinama a koja je vezana za odlazak predsednika skupštine na ekskurziju sa đacima.

Stanković je govorila o ceni maline i opštem stanju u poljoprivredi, kao i o predsedniku skupštine Arilje Dragiša Terzić koji je i došao na vlast uz pomoć udruženja malinara i seljaka, a potom ih, po njenim rečima, “sve zaboravio”.

Ona ga je upitala zašto se 25. decembra nije odazvao na njen poziv i otišao sa ostalim članovima udruženja na protest malinara u Beogradu. Milivojević je prisutnima govorio o stanju u zemlji, Vučiću, njegovim lažima i kriminalu, Oliveru Ivanoviću i ubistvu u Doljevcu.

“Ja sam mislio da se Nušićijada održava u Ivanjici a ne u Arilju.

A kada vidim ko je na vlasti u ovom prelepom mestu, izgleda da vi imate Šojićijadu!”, kazao je on.

Protest u Arilju je prošao bez incidenata. Građani su tokom šetnje uzvikivali “Vučiću odlazi”, a tokom skupa viorila se zastava Srbije. Organizatori su potom pozvali na na redno okupljanje iduće sedmice i napomenuli da će taj skup biti pomeren za nedelju 3. mart u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.