Deseti po redu protest #1od5miliona održan je ovog petka u Mladenovcu, a građani su poručili da ova vlast nije vlast građana Srbije.

Mladenovčanima su se kod Spomenika palim ratnicima obratili Vuk Vuković, sociolog Ivan Gajić i aktivista Aleksa Petković.

Opšte i lokalne zahteve protesta pročitao je Vuk Vuković, koji je pozvao sugrađane koji su na prevaru poverovali partiji na vlasti da shvate da je njihovo mesto na protestu.

Nakon njega građanima se obratio diplomirani sociolog i student master studija sociologije Ivan Gajić, koji je bio začuđen problemima u Mladenovcu, navodeći da nemaju hirurga, da se vozi po sto putnika autobusom za Beograd, da je Kosmaj zapušten i prljav iako je Mladenovac beogradska opština.

”Međutim, mene to ne čudi jer mi živimo u jednoj državi koja ne radi u interesu građana. Ova trenutna vlast nije vlast građana Srbije, ovo je strana uzurpacija. Aleksandar Vučić nije naš predsednik on je strani uzurpator” naveo je Gajić.

Akrivista prava za vodu i Združene akcije Krov nad glavom Aleksa Petković govorio je o problemima koje Srbija ima sa pijaćom vodom, izvorima i rekama. Objasnio je šta za njega znači aktivizam i koliko je važno da se pomogne drugima da sačuvaju krov nad glavom koji im se oduzima zbog malih dugova.

Nakon obraćanja govornika Mladenovčani su krenuli u šetnju po užem centru grada koju su završili ispred zgrade opštine i pozvali su građane da se sa istim ciljem okupe i sledećeg petka.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.