Oko dve hiljade ljudi protestovalo je večeras u Šapcu protiv okupatorske vlasti Aleksandra Vučića, a njihovu odlučnost nisu uspeli da osujete ni brojni aktivisti Srpske napredne stranke koji su pokušali da ih zastraše snimanjem i fotografisanjem.

Okupljeni građani ovacijama su dočekali sportskog novinara Miolojka Pantića, koji ih je pozdravio rečima „Nebo se otvorilo ponovo“, i zahvalio se na časti da govori u Šapcu, pored Paraćina jedinom slobodnom gradu u Srbiji.

“Ovi razbojnici su nam nametnuli obavezu da i večeras proverimo da li ima neko sa vešalima među nama, a mi znamo ko je koristio u Mačvi vešala – okupator”, kazao je Pantić i dodao da se prošlog vikenda govorilo o vešalima da bi se sprečila priča o tome ko je ubio ženu u sudaru na autoputu Niš – Leskovac na naplatnoj stanici kod Doljevca.
Pantić je ocenio i da se tačnom pokazala floskula da „svaka država ima mafiju, a samo u Srbiji mafija ima državu“.

Na kraju je poručio Aleksandru Vučiću: “Ti ne da nisi budućnost Srbije, ti si njena najmračnija prošlost. Ti si zarobljenik svesti huligana iz one rupe na severnoj tribini Zvezdinog stadiona odakle si odavno otišao, ali ostao je u tebi kompleks inferiornosti jer ti nisu dali da budeš ni vođa navijača sa Novog Beograda.

Nikada ni jedan diktator Aleksandre Vučiću nije pobedio svoj narod pa nećeš ni ti!”

Predsednik Mesne zajednice Štitar Dušan Tufegdžić rekao je da se skupovi u Šapcu snimaju sa kamera u centru grada.
“Zašto nas snimaju? Zato što žele da vide normalne ljude. Čuli smo da smo društvo ograničene slobode, ali nismo društvo jer se ubijaju političari, spaljuju kuće novinarima, ubijaju novinari, protiv toga se moramo boriti”, rekao je Tufegdžić koji je i inicijator sva Tufegdžić, koji je inicijator i ovog kao i prethodnih protesta, saopštio je novi zahtev koji glasi podnošenje ostavke Slobodana Popovića, direktora šabačke bolnice, jer “preti doktorima i zapošljava isključivo kadrove SNS”.

Okupljenima se obratio i radnik Toplane Dragutin Ristivojević, koji je poručio da „Srbi imaju potrebu za slobodom koja neće doći sama, već za koju se moraju boriti“.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.