Oko hiljadu Lozničana protestovalo je večeras pod parolom #1od5miliona, a uobičajena protestna šetnja ovog puta nastavljena je i do policijske stanice, gde su građani iskazali bunt povodom nedavnog hapšenja njihove sugrađanke Jelene Miletić.

Uz pištaljke i transparente, Lozničani su dostojanstveno prošetali svojim gradom, a režimu poručili: Dovoljno je jedan da ode, da bi cela Srbija ostala! Vučiću, odlazi!

Okupljenima se obratio Slaviša Miletić, suprug Jelene Miletić, majke šestoro maloletne dece, koja je pre nekoliko dana uhapšena zbog neplaćene kazne za nevakcinisanje dece. On je poručio da njegova porodica „ne pripada nikakvom antivakcinaškom lobiju, već samo želi bezbedne vakcine za svoju decu, vakcine za koje će odgovorni da garantuju da neće ostaviti negativne posledice“.

Takođe je rekao da se „hapšenje njegove supruge može okarakterisati i kao političko, jer je on jedan od organizatora protesta u Loznici“.

Lozničanima se obratio i narodni poslanik Boško Obradović, koji je kazao da se opozicija konačno ujedinila i potpisala Sporazum sa narodom.

„Vučić ispred sebe ima dva izbora – ili da oslobodi medije na šest ili devet meseci i tek onda raspiše poštene izbore, ili će narod iz svih gradova koji protestuju doći u Beograd i srušiti njegov režim“, poručio je Obradović.

Gost Loznice večeras je bio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je poručio da je vreme da obrazovani, kreativni i stručni ljudi preuzmu odgovarajuće funkcije u državnim institucijama i da Srbija konačno postane normalna zemlja za život.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.