Četvrti protestni skup #1od5miliona održan je danas u Loznici. Građani su poručili da loši vremenski uslovi ne mogu da ih spreče da se bore za svoja prava.

Lozničanima su se obratili novinar Nenad Kulačin, građevinski inženjer Ljiljana Mladenović i šumarski inženjer Gordana Trifković.

Ljiljana Mladenović je saopštila da iz razloga što je prošli put govorila na protestu i što učestvuje na protestima, njenom poslodavcu koju radi na projektu renoviranja gradske bolnice, saopšteno da Ljiljana Mladenović ne može biti nadzorni organ, jer kako su predstavnici lokalne vlasti rekli „Ne može da šeta i da dobija pare od države“..

Gordana Trifković je upozorila građane na mogućnost izgradnje mini hidroelektrana na reci Štiri i Jadru i ostalim manjim rekama u našem kraju, s obzirom da su prema njenim izvorima ove reke od skoro zavedene kao vodotokovi drugog reda na kojima je dozvoljena gradnja mini hidro elektrana.

Okupljeni su posle govora krenuli u protestnu šetnju a po završetku su organizatori iz Loznice pozvali građane na sledeću šetnju.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.