Večeras je u Lazarevcu održana šesta protestna šetnja #1od5miliona. Građani su se okupili u 18 časova ispred Rudarske česme kako bi izrazili nezadovoljstvo vladajućim režimom i sve većeg propadanja Srbije.

Okupljeni građani su imali priliku da budu deo jedinstvene pokretne izložbe kartikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića, umesto transparenata nosili su karikature naših najpoznatijih karikaturista.

Novinar Srđan Škoro je okupljenima poručio da na vlasti imamo kriminalnu bandu, koja se neće sama skloniti, već je moramo najuriti.

Novinar Željko Bodrožić je izjavio da ovakve laži od strane vladajuće stranke Srbija više nije dužna da trpi. Dodao je da se život u Srbiji više tako ne može nazvati, već da ono što mi imamo jeste jedna imitacija života.

Branislav Guta Grubački, po zaršetku šetnje izjavio je da ovo sistem predstavlja jednu karikatura, kao i da to predstavljaju “naši vlastodršci”, dok karikaturiste Pregrad Koraksić Koraks i Dušan Petričić samo detektuju te pojave u društvu.

Organizatori su nakon protestne šetnje pozvali građane na naredno okupljanje sledeće sedmice.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.