Na petom protestu #1od5miliona koji je večeras održan u Kuli,  građani su zatražili ostavke funkcionera mesne zajednice, ali i onu, kako su kazali, za njih najbitniju – ostavku predsednika države Aleksandra Vučića.

Okupljenim građanima su se obratili Dušan Kokot,
ispred Građanske inicijative Zrenjanin, i odbornica iz Kule Nina Drinić.

Kokot je u svom obraćanju građane podsetio na zlostavljanje koje doživljavaju od strane vlasti kada im “zakidaju vodu, toplotnu energiju i ostale životno neophodne stvari”.

Drinić je podsetila na manjak stručnog medicinskog kadra i postavila pitanje ko će lečiti građane Kule ako svi lekari odu u inostranstvo.

“U Kuli je do pre šest godina bilo 60 lekara, sada o građanima brine njih 45”, istakla je ona, sa čime se složio i direktor Doma zdravlja.

Nakon uvodnih govora, organizatori su podsetili građane na zahteve, a između ostalog, tražili su i pismenu ostavku predsednika opštine Kula Velibora Milojičića, nakon čega je kolona krenula prijavljenom trasom.

Ispred zgrade Opštine, odbornici Grupe građana Kritična masa na ulaznim vratima okačili su pitanja i zahteve, među kojima je najistaknutiji bio zahtev za Milojičićevom ostavkom.

Kolona se potom vratila na plato ispred pošte, kao polazište svih prethodnih protesta u Kuli, a građani su pozvani na sledeći protest koji je zakazan za 9. mart u isto vreme.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.