Kragujevac je večeras šetao osmi put pod nazivom #1od5miliona, građani su poručili da nije stvar u tome da li je hladno ili toplo već da se ovako nešto radi jednom u istoriji!

Stanislava Staša Pavlović iz organizacionog odbora kragujevačkog protesta u uvodnom govoru osvrnula se na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hematološkom odeljenju Instituta za majku i dete. Okupljeni Kragujevčani su glasno skandirajući zatražili ostavku ministra zdravlja, zbog obrazloženja kojim je opravdao ulazak predsednika u sobu jednog od tamo smeštene dece.

Kragujevčanima se zatim obratio Vladimir Marović iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

– Bunimo se jer ne čekamo da nam neko da izbore. Mi svoje izbore stvaramo sami. Kragujevac je primer te pobune, jer neko mora da sme da bismo svi mogli, rekao je Marović, podsetivši i na to da je na dan stradanja u Kragujevcu, 21. oktobra prošle godine, predsednik boravio u Kraljevu proslavljajući 10. godišnjicu svoje stranke.

Studentkinja pravnog fakulteta Milica Stojković ukazala je u svom govoru na činjenicu da mladi ne mogu da pronađu posao, već da godinama po državnim ustanovama volontiraju bez ikakve nadoknade.

Milojko Pantić, sportski novinar i komentator, svoj govor je počeo rečima da je Kragujevac prva i prava prestonica Srbije.

– Dva veka posle Karađorđa mi ponovo oslobađamo državu Srbiju, ali ne od turskih, već od ovih naših političkih dahija, rekao je Pantić, dodajući da je Vučić nije ni predsednik ni državnik već upravnik fabrike laži pod nazivom SNS.

Na kraju svog govora Pantić je zatražio ostavku predsednika Vučića, a okupljeni građani su podržali ove reči skandiranjem.

Protest u Kragujevcu završen je mirno i bez incidenata, a naredni je zakazan za sledeću subotu.

Izvor: pressek.rs

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.