Kolegijum Rektorata nije ispunio sve zahteve studenata i njihova osuda nije bila iskrena.

Studenti su tražili da u saopštenju jasno osude nasilno ponašanje aktivista Srpske napredne stranke i zaštite autonomiju Univerziteta jer ljudi koji su ušli u Rektorat i napali studente nisu pripadnici Univerziteta u Beogradu.

U saopštenju kolegijuma rečeno je da oni osuđuju “fizičke nasrtaje” na studente #1od5miliona uz insinuiranje “da se radi o očiglednim političkim neistimišljenicima.” Nije naglašeno jasno ko su pripadnici “druge grupe”.

Pitamo rektorku da li su batinaši i studenti isto?

Postoje jasni materijalni dokazi koji govore da su u petak u zgradu Rektorata upali pripadnici Srpske napredne stranke i kolegijum je dužan da stvari nazove pravim imenom, i to da su aktivisti Sprske napredne stranke grubo narušili autonomiju Univerziteta.

Kolegijum Rektorata negira stvarnost i govori u tonu političko – partijskih nesuglasica.

Ovde nije reč o političkim neistomišljenicima, nego o studentima Univerziteta u Beogradu koji brane akademsku čestitost.

Pristajemo na kompromis i tražimo od rektorke, pošto, kako kaže, nije nadležna da zahteva njegovo razrešenje, da uputi preporuku kao predstavnik institucije visokog obrazovanja u Srbiji predsednici Vlade Ana Brnabić da Sinišu Malog razreši dužnosti.

Univerzitet ovim saopštenjem pokazuje da nema snage da se izbori sa političkim pritiscima, da nema snage da zaštiti i očuva autonomiju Univerziteta i studenti ostaju u zgradi da odbrane visoko obrazovanje u Srbiji.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.