U Kikindi je održan još jedan protest #1od5miliona. Okupljenim građanima obratio se student Ivan Olajić, predstavnik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić i istoričar umetnosti Nebojša Novi Milenković.

Lokalna tema skupa je bilo finansiranje medija. Ivan je nabrojao sve prihode koje iz gradske kase i kasa javnih preduzeća dobijaju dva medija koja blate protest i dezinformišu Kikinđane već godinama, lansirajući samo naprednjačku propagandu.

Dr Panić je imao potresan govor o stanju u zdravstvu i ostavci ministra Lončara koja se traži.

Nebojša Milenković se bavio likom i delom lokalne gradske sramote, šefa poslaničke grupe SNS-a u skupštini Vojvodine, Milenka Jovanova, za kojeg je zaključio da njegovo ponašanje nema veze sa kulturom i da je za ranije izjave već trebalo da odgovara.

Na oduševljenje Kikinđana jedan stariji sugrađanin je došao na protest sprovodeći svoj lični performans. U masu je ujurio u kartonskom SNS letećem automobilu na kojem je pisalo “Koridor 10”. Isti gospodin je protestnu šetnju predvodio “leteći” u svom kartonskom vozilu ispred šetalice. Dočekan je gromoglasnim aplauzom.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.