Večeras je u Jagodini održana peta protestna šetnja #1od5miliona.

Prisutnima su se obratili  elektroinženjer Dragan Antić i master student Fakulteta političkih nauka Vuk Velebit.

Antić je objasno važnost protesta i borbe protiv diktatorskog režima koja nema sluha za svoj narod.

“S obzirom na svoje godine i životno iskustvo, mogu da kažem da ova prilika ne sme da se propusti i da ova vlast mora da ode. Od naše Jagodine, privrednog grada, više nije ostalo ništa, sve je uništeno”, zaključio je on.

Kritike na račun predsednika države Aleksandra Vučića uputio je i Vuk Velebit.

“Srbija ne pristaje na to da živi u strahu i mi sa trgova slobode nećemo otići dok Aleksandar Vučić ne ode sa vlasti. Ova vlast vlada strahom, ucenama i nasiljem, ali najlepša stvar koja se desila na protestima jeste oslobođenje od straha. Došlo je vreme da ti Aleksandre Vučiću, počneš da se plašiš svog naroda i svakog građanina koji je na ulici”, zaključio je on.

Nakon Velebitovog govora, građani su krenuli u protestnu šetnju koja je na momenat zastala ispred gradske skupštine, gde su građani ostavili poklon predsedniku Skupštine grada Jagodine – Draganu Markoviću Palmu.

“Čuli smo da se Palmi poljuljala hoklica na kojoj sedi, pa evo mu malo stabilnija kako bi mogao da nam sa nje odgovori na pitanja sa prošlog protesta Ovom prilikom pitamo ga i gde su zaposleni odbornici Skupštine grada, kao i njihova uža i šira rodbina”, poručili su građani.

Nakon kraćeg zadržavanja ispred gradske skupštine, šetnja je nastavljena, a potom je najavljen i naredni protest – za sledeću subotu, u isto vreme i na istom mestu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.