Protestne šetnje u četvrtak kretale su se Kuršumlijom, Knjaževcom, Trstenikom, Topolom…

Ove nedelje građani su, ujedinjeni u više gradova, poslali poruku javnosti da neće dozvoliti dalju torturu i represiju aktuelnog režima predsednika Aleksandra Vučića.

U Kuršumliji govorili su Milan Blagojević, Tamara Tripić i Zoran Lutovac.

Okupljenim građanima najpre se obratio Milan Blagojević, jedan od organizatora protesta u Žitorađi, koji je nedavno brutalno pretučen u kabinetu predsednika opštine kada je došao sa pitanjem povodom peticije, a umesto odgovora – dobio je batine.  

“Mogu da nas biju, ali volju da nam ubiju, ne mogu. Uplašili me nisu! Idemo solidarno i jedinstveno, zajedno. Car je go, sviraj kraj!”, poručio je on.

Predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac, poručio je Kuršumličanima da se “Vučić plaši naše solidarnosti”. Lutovac je rekao da više ne može da se desi da u gradu čoveka koga zovu Doktor pobedi čovek koga zovu Balvan, samo zato što se na listi krije iza Aleksandra Vučića.

“Vučić u Srbiji promoviše lažnu nadu, a seje realan strah. Strah je kradljivac slobode!” zaključio je Lutovac.

U Trsteniku je pričao Boško Obradović koji je građanima približio sve što se dešavalo u Beogradu prethodne subote pošto “ništa objektivno nisu mogli da vide na medijima sa nacionalnom frekvencijom”.

“A šta nam je pre neko veče poručio mali Vučić, najveći kriminalac u svetu srpskih medija, direktor rts Dragan Bujošević u zgradi rts, kad smo pročitali poruku, koju je poslao jednom od dežurnih novinara Zoranu Stanojeviću..“ne brini ništa u 9 sati dolazi policija, sve će ih izbaciti, a mene boli uvo za njihove zahteve“. To vam je slika rts”, napomenuo je Obradović.

Knjaževčanima se obratila studentkinja ETF-a iz Niša Nađa Stošić i pukovnik u penziji Mirko Đorđević koji su zajedno  pričali o torturi koji vlast vrši nad narodom ali i obavezi građana da se bore i ne odustaju od svoje borbe.

“U našoj zemlji slobode nema, nema je jer si nam je ti oteo, Aleksandre Vučiću, ti i tvoji plagijatori! Vi ne samo da falsifikujete diplome, vi bezočno falsifikujete stvarnost. Mi živimo u falsifikovanoj državi, državi gde kriminalci ne odgovaraju, nego budu nagrađeni za svoja nedela”, rekla je Stošić

Đorđević je podsetio da “Sve šetnje u Srbiji treba da prerastu u jedan veliki marš gladnih i obespravljenih ljudi i da sa sve četiri strane ‘napadnu’ Beograd 13. aprila”.

Gradovi koji su juče protestovali su podsetili ostatak Srbije za šta se borimo i zašto je važno da ostanemo u toj borbi do kraja.

Oni su istakli važnost jedinstva i podsetili da svi moramo da budemo u Beogradu 13. aprila kada će građani Srbije pokazati svoju snagu i želju za boljim i pristojnim životom.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.