Na večerašnjem desetom protestu #1od5miliona održanog u Gornjem Milanovcu, predsedniku Aleksandru Vučiću je poručeno da završava “svoju oproštajnu turneju”, jer su ljudi na ulicama dobrovoljno, punog srca i rešeni da vrate Srbiju na pravi put.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac poručio je građanima da sada ne smeju da posustanu i da dozvole da neznanje i nestručnost zavlada Srbijom, a da jedan čovek odlučuje o sudbinama svih građana.

Dodao je da je došlo vreme da konačno kažemo da „ne može partijska knjižica da zameni diplomu, poštenje i moral“.

Šumarac je, kao građevinski inženjer, kritikovao ministarku građevine Zoranu Mihajlović i njen rad i pitao gde kriju Zorana Babića.  “Aleksandre Vučiću, završavaj svoju oproštajnu turneju po Srbiji, to ti poručuje ustaničko Takovo, a kad Takovo ustane, onda u Srbiji nastaje sloboda.“ zaključio je on.

„Probudili smo se i niko nema pravo, ni mi sami nemamo pravo da zatvorimo oči nad ovim što se dešava u Srbiji“, rekao je autor i voditelj emisije „Dobar, loš, žao“ i kolumnista „Danas“ – a Nenad Kulačin.

On je podsetio građane da ne klonu duhom jer vodimo i zaključio da ne zna “kako ćemo i šta ćemo dalje, ali najvažnije je da je počelo! Izvući ćemo se!”.

Gornjomilanovčanin Ranko Tomić pozdravio je svoje sugrađane i zahvalio se svima jer su došli dobrovoljno, punog srca i duše da Srbiju vrate na pravi put.

„Znam da ste došli ovde jer se ne bojite, kao što znam da bi mnogi došli, ali se još uvek plaše“, rekao je Tomić okupljenima.

Protest je protekao bez incidenata. Građani su potpisivali Sporazum sa narodom i donirali pomoć za bolesnu decu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.