Jedan od organizator protesta u Žitorađi, Milan Blagojević, brutalno je pretučen u kancelariji predsednika opštine Žitorađa Ivana Stanojevića, a potom i priveden uz zadržavanje na 48 sati zbog navodnog napada na predsednika opštine.

Blagojević je sa dvojicom kolega Milošem Jankaćkovićem i Miljanom Savićem otišao do zgrade opštine Žitorađa ne bi li proverili šta se dešava sa peticijom koju su organizatori protesta #1od5miliona podneli povodom rušenja lokalnog stadiona.

Na poziv predsednika opštine Stanojevića da uđu u njegovu kancelariju, Milan Blagojević je sa jednim kolegom ušao unutra, nakon ćega su za njim ušli i zamenik predsednika opštine Saša Cekić sa još trojicom muškaraca, koji su prvo bacili Blagojevića na pod, a potom ga krvnički šutirali po glavi i telu. Blagojevića je kolega izvukao iz zgrade Opštine, a ambulanta ga je poslala u hitnu pomoć u Prokuplju.

Po nalogu Javnog tužilaštva, njemu je određen pritvor od 48 sati kao i njegovim kolegama Milošu Janaćkoviću i Miljanu Saviću. Da li ovo pravda i zlatno doba Srbije o kojoj predsednika Aleksandar Vučić govori?

Da li je prebijanje i hapšenje neistomišljenika i dece legitiman način “obračunavanja” sa svima koji drugačije misle, umesto da se vodi dijalog i poštuju institucije i zakoni.

Tražimo hitnu reakciju nadležnih organa i pozivamo ih na moralno i etičko sagledavanje stvari. Strah ne sme biti sredstvo kontrole vlasti.

Apelujemo da sve građane da podrže naše prijatelje i sugrađane i pokažu solidarnost i jasan stav o nasilju prema građanima Srbije od strane Vučićevog režima.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.