Udruženje #1od5miliona pozdravlja odluku pojedinih političkih organizacija da ne učestvuju na narednim okruglim stolovima na Fakultetu političkih nauka i poziva ostale predstavnike opozicije da učine isto i napuste fingirani dijalog, kao i celokupnu opoziciju da što pre proglasi bojkot lažnih izbora.

Podsećamo da smo od početka tražili da okrugli stolovi budu otvoreni za javnost, jer šta god da se dešava iza zatvorenih vrata, daje se manevarski prostor Srpskoj naprednoj stranci za spinovanje o tome šta se na sastanku zaista dešavalo, o čemu svedoče i izlaganja predstavnika vlasti nakon sastanka.

Nakon incidenta ispred Predsedništva na subotnjem protestu kada je vojska prekršila obećanje i reagovala van ovlašćenja po nalogu Aleksandra Vučića i tukla građane, jasno je da je navodni dijalog na okruglim stolovima samo farsa i igrokaz ove vlasti.

Udruženje #1od5miliona smatra da su takvom demonstracijom bahatosti predstavnici vlasti pokazali kako će izgledati naredni izbori.

Nikakva cenkanja sa vlašću niti kompromisi oko ispunjenja 42 tačke preporuka Stručnog tima protesta #1od5miliona ne smeju postojati.

Režim Aleksandra Vučića obeležile su afere, laži, svakodnevna manipulacija građana, pozivi na linč sa naslovnica, lažni doktori nauka, i njemu se ne sme verovati.

Zato pozivamo celokupnu opoziciju na proglašenje aktivnog bojkota izbora, jer u ovakvoj strahovladi i medijskoj manipulaciji nema uslova za fer i poštenu izbornu trku. Bojkot je jedina realna opcija!

Foto: Nemanja Ristić

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.