Danas je u Čačku održana sedma šetnja po redu, a okupljenim građanima su se obratili jedan od organizatora protesta, student FPN-a Radiša Ćeriman, predstavnik Asocijacije slobodnih odbornika Gordana Marinković Savović i predstavnik Udruženja malinara Sladjana Stanković.

Ćeriman je skrenuo pažnju da sve političke razlike treba ostaviti po strani “jer u borbi za spas države nema mesta za podele, svima nam je isti cilj a to je slobodna i uredjena Srbija” i da se samo zajedničkim snagama može stati na put pošasti koja već sedam godina upravlja našim životima.

On je istakao da lokalne vlasti u ponedeljak 4. marta pripremaju i novu seču drveća kod Gradskog parka u Čačku i pozvao građane da “ukoliko bude trebalo da protestom odbrane drveće“.

Marinković Savović je skrenula pažnju da je 678 odbornika iz cele Srbije formiralo ovu Asocijaciju i da su se priključili građanskim protestima širom Srbije.

“Napustili smo skupštinska zasedanja i krećemo u aktivni bojkot. Ne želimo više da učestvujemo u radu koji je potpuno obesmislio odbornički i poslanički rad u Srbiji. Zlo u kome živimo moramo da sklonimo jednom za svagda”, poručila je ona.

Stanković je skrenula pažnju da su se i oni priključili građanskim protestima jer ne mogu da trpe više teror nad poljoprivrednicima.

“Godinu i po dana udruženja malinara zapadne Srbije se bore da dodju do cene svoje maline, do cene svoga rada, a dobili smo izjavu (ministra poljoprivrede Branislava) Nedimovića u Lučanima da je ispunio sve što je obećao i kaže da smo bezobrazni”, kazala je ona.

Stanković je Nedimoviću jasno poručila da malinari neće da budu na kolenima niti da mole za ono što im pripada.

U sedmoj šetnji je učestvovalo nekoliko stotina građana, a učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo AV ostavka, Mafijašu, razbojniče AV kapone, Buna protiv dahija, Slimo narod Srbije, Dole srpski lopovski sud

Na kraju su organizatori protesta pozvali sve okupljene da se 8. marta u 18 časova okupe na osmoj protestnoj šetnji ispred spomenika Vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.