Protest “Jedan od pet miliona” održan je večeras četvrti put u Kraljevu, a uz parole protiv aktuelne vlasti, Kraljevčani su poručili i da ne idu nigde, već da ostaju da se bore za svoj grad.

Nakon okupljanja ispred zgrade Gradske uprave, građani su krenuli ulicama grada do nadvožnjaka, kako bi “obišli radove”. Inače, reč je o nadvožnjaku koji je van funkcije skoro godinu dana, jer je u toku njegova rekonstrukcija, i zbog kojeg se u gradu svakog dana stvaraju saobraćajni kolapsi.

Okupljenima se pre početka protestne šetnje obratila studentkinja Pravnog fakulteta Tamara Korać iz Kraljeva. Ona se zapitala kako je moguće da smo postali država iz koje mnogobrojni stručnjaci odlaze i da svi sedimo skrštenih ruku u tišini.

“Nama treba neko novi ko će ovu zemlju dovesti do procvata. Zato sa ovog mesta poručujemo da nećemo nigde otići. Mi smo tu i borićemo se za bolje sutra i za sve mlade koji ostaju u Srbiji”, poručila je Tamara Korać.

Demonstranti su nakon što su obišli nadvožnjak, prošli i pored semafora koji je pre dve godine svečano otvorio gradonačelnik Kraljeva.

Sledeći protest u Kraljevu zakazan je za petak, 15. februar, u 18 sati.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.