U Aranđelovcu je danas održan sedmi po redu protest #1od5miliona, na kome su građani izrazili svoje nezadovoljstvo i nagovestili da je “velika bruka” odlazak ministra odbrane Aleksandra Vulina na petnaestodnevnu vojnu obuku.

Okupljenima se večeras obratio Aleksandar Tanasković iz Asocijacije slobodnih odbornika i zamenik predsednika udruženja građana Pokreta za bezbedniju Srbiju  Vladimir Savić.

Tanasković je rekao da su okupljeni građani slobodni i misleći ljudi ali pre svega rodoljubi koji vole svoji grad i državu i ne žele da dozvole da ona propane.

“Došli smo da pokažemo da se ne plašimo ovih tirana i ove tiranije i došli smo kao dostojanstveni ljudi. Zar svaki normalan i narodni predsednik ne bi se upitao posle tri meseca zašto je narod na ulicama i čime je nezadovoljan. Danas su na vlasti ponovo ista lica kao pre trideset godina, tvorci svih naših poraza u poslednjih trideset godina”, naglasio je on.

Građanima se danas obratio i Vladimir Savić je objasnio da su propadnici njegove organizacije napustili službu bezbednosti, vojske i policije zato što nisu želeli da dozvole podelu naroda na podobne i nepodobne, na povlašćene i nepovlašćene, da rade zajedno sa privatnim izvršiteljima i otimaju narodu imovinu.

“Danas ste imali prilike da čujete jednu vest i jednu veliku bruku i sramotu, da vidite da je neko otišao na odsluženje vojnog roka od 15 dana, a da je ‘99. godine bio nesposoban. Danas taj isti šalje pozive našoj deci da idu na obuku. Slažem se, svaki mlad čovek treba da  ide. Ja sam neko ko je nosio četiri uniforme u tri različita ministarstva. I ponovo bih obukao uniformu, ali ne da mi ministri budu ovi danas kvazi likovi” poručio je on.

Posle protestne šetnje, koja je protekla bez incidenata, građani su pozvani na naredno okuljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.