Nakon završetka protesta #1od5miliona u subotu 6. jula u Beogradu, učitelj i aktivista Marko Radosavljević, redovni učesnik protesta #1od5miliona je uhapšen prilikom ulaska u gradski prevoz i odmah je procesuiran bez objašnjenja, a u prostorijama policijske stanice zadržan je do jutarnjih časova narednog dana.

Nakon objave na društvenim mrežama da je Radosavljević uhapšen Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izdalo je juče saopštenje u kojem je, prema rečima Radosavljevića, iznet niz neistina sa ciljem njegove diskreditacije, a gde je između ostalog navedeno da je u vidno alkoholisanom stanju pljuvao i vređao pripadnike organa reda kao i da je odbio da se legitimiše kada mu je to policijski službenik zatražio.

Radosavljević je demantovao saopštenje MUP-a i naveo kako je on odbio da potpiše policijski zapisnik jer je, kako kaže, bio napisan stilom Informera i Pinka.

„Nisam priveden na trežnjenje jer nisam bio u alkoholisanom stanju što je pokazao i alko test, niti sam odbio da dam lična dokumenta, pljuvao ili vređao policijske službenike, a jedina je istina da sam im u trenutku privođenja rekao da im je nadređeni “slina” i da je Vučić lažov“, istakao je Radosavljević.

On je naveo da će pokušati da podnese tužbu protiv odgovornih i dodao da je “priveden zbog korišćenja pištaljke i to je jedina istina”.

Vladajuća stranka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvaraju atmosferu straha i podeljenog društva što dovodi do povećanja nasilja, kao i korišćenje sile ka svim neistomišljenicima režima.

#1od5miliona poziva MUP i ministra policije Nebojšu Stefanovića da rade svoj posao poštujući zakone i radnu etiku, a ne volju jednog čoveka.

Građani sedam meseci na miran način iskazuju svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću i predsednikom Vučićem i zato #1od5miliona zahteva da se nadležni u policiji usresrede na rastuće nasilje i zastrašivanje neistomišljenika koje često dolazi od strane pristalica vladajuće većine i da ne zaborave da je policija tu da štiti narod po zakonu, a ne da se o njega oglušuje.

Podsećamo, protest #1od5miliona koji je održan u subotu, imao je jasnu poruku borbe protiv nasilja koje vlast koristi kao legitiman način borbe protiv neistomišljenika.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.