Građani su se po 57. put okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta kako bi iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom i poslušnicima predsednika Aleksandra Vučića.

Večeras je održano 57. protestno okupljanje 1 od 5 miliona, a građanima se pre polaska u šetnju obratio student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Na početku svog obraćanja, Marković je pozdravio okupljene i zahvalio im se što su došli na večerašnji protest kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom.

„Jedine promene u ovoj državi su došle od građana na ulicama jer se njih ova vlast najviše plaši i zato pokušava da ih sve zaplaši i ponizi“, rekao je Marković i potom poručio da svi mi na ulici moramo biti istrajni jer ovo nije sprint već maraton.

Večeras je protestna kolona išla prema zgradi RTS-a gde se građanima ponovo obratio Marković sa porukom da u 2020. godini on, kao i građani na ulici, očekuje da RTS ponovo počne da izveštava onako kako bi trebalo da izveštava po zakonu i Ustavu.

Studentkinje i organizatorke protesta Valentina Reković i Tea Vukadin ispisale su na ulaznim vratima RTS-a želje u predstojećoj godini usmerene prema javnom servisu.

Potom su građani pozvani na ulaz u Aberdarevu gde su, zajedno sa organizatorima, bukom sa razglasa i zvižducima aludirali na izveštavanje RTS-a u prethodnih sedam godina.

Naredno protestno okupljanje na Platou ispred Filizofoskog fakulteta zakazano je za 11. januar u 18.00 časova

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.