Večeras je na 55. protestu #1od5miliona u Beogradu govorio uzbunjivač i heroj Aleksandar Obradović.


Večeras je na platou ispred Filozofskog fakulteta sa početkom od 18.00 časova održan 55. protest #1od5miliona, a na kojem je se okupljenim građanima obratio uzbunjivač Aleksandar Obradović.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Obradović je rekao da bolja budućnost i promene neće doći same od sebe, da se sami moramo izboriti za slobodu i pravdu i konačno demokratsku Srbiju, ako mislimo da opstanemo kao narod, a potom je dodao da za njega korak unazad nije opcija.

Foto: Udruženje #1od5miliona

„Ni moja borba neće imati smisla ukoliko sada stanem kada sam izašao iz pritvora i za mene lično nema povratka, ni koraka unazad“, dodao je Obradović.

Građanima koji su večeras došli na protest poslao je poruku da je on samo jedan od njih i pozvao je ostale da slede njegov primer, da se odupru hrabro i odvažno, ali i da uspeh neće izostati ukoliko svi zajedno verujemo u pobedu.

Protesna kolona je se večeras kretala prema predsedništvu ispred kojeg su građani izručili džakove afera.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Studentkinja i jedna od organizatorki protesta Valentina Reković rekla je da su između ostalog u džakovima papiri o firmi GIM i o tome kako je ministar policije Nebojša Stefanović zloupotrebio položaj da se njegov otac obogati.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Naredno protesno okupljanje zakazano je za 28. decembar u 18.00 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.